Fórvert

Generelt om det å være fórvert


Av og til trenger jeg en fórvert for å kunne ta vare på linjer i oppdrettet. Jeg ønsker at alle kattene våre skal få den oppmerksomhet den trenger og være en elsket del av en familie, derfor er det fint å kunne bruke fórvert. 

Jeg planlegger kull høsten 2020 mellom Frida og Indy. Jeg ønsker å ta beholde en jente fra dette kullet. Siden det er fullt hos meg (3 voksne hunnkatter), ønsker jeg en fórvert til henne.


Det er fint om du er kattevant og gjerne har hatt katt før, slik at du vet hva det innebærer å ha en fertil katt i hus.  Vi har god erfaring med det, men det kan by på enkelte utfordringer. Katten må være innekatt hele fórperioden. Det bør helst ikke være andre katter eller veldig små barn i hus. Om du har katt fra før, må denne være kastrert og innekatt også. 


Kattungen flytter til fórverten når den er minst 13 uker gammel og bor der som om det er din egen. Det er en fordel om du ikke bor for langt unna, helst i Oslo. Mat, sand og vanlige vaksiner står fórverten for som du ville gjort med en egen katt, men jeg betaler alle ekstrautgifter som har med avl å gjøre. Katten skal være forsikret både for sykdom, liv og veterinærutgifter. Avlsforsikring betaler jeg. Jeg ønsker å kunne stille katten fram til tittel, så det er en fordel om du er litt interessert i utstilling.

Jeg ønsker å bruke litt tid på å vurdere kattungene, så det kan ta litt tid før man får vite hvilken kattunge som kan være aktuell.


Om det er en hunnkatt, ønsker jeg 2 kull før katten blir overført til fórvert. Katten skal kastreres om fórvert ikke har stamnavn i NRR og ønsker et eget kull før kastrering.  Vi avtaler hva som passer best mht. hvor kullet skal bli født osv. Uansett står jeg for utgiftene i forbindelse med kullet.


Om det er en hannkatt, bør du ha erfaring fra hva det vil si å ha en fertil hannkatt i huset, det kan ha sine utfordringer. Fertile hannkatter kan både lukte og høres!  Jeg vil prøve å gjøre perioden han er fertil så kort som mulig dersom han blir slitsom i den perioden.  Vi blir enige om hvor mange kull han skal ha før han blir kastrert. Det kan være aktuelt å ha han "chippet" en periode. Du bør ikke ha små barn (pga. hormoner hos fertil hannkatt) eller andre katter som går ute (så han ikke blir smitte og bringer det med seg videre). Han kan gjerne være ute med deg i bånd eller i lukket kattegård. Kun oppdretter bestemmer hvem han skal parres med. Han skal kastreres før han overføres i ditt eie.  Jeg er tilgjengelig for spørsmål om det skulle dukke opp noe.


Jeg ønsker å avle fram sunne, sosiale, rasetypiske katter.  Jeg følger Pawpeds helseprogram for HCM, og kattene testes i tillegg for PKD og PK før første kull.  HCM-testen gjentas etterhvert som de blir eldre.


Om du/dere kunne tenke dere å være fòrvert, så skriv litt om deg/dere, hvordan dere bor, jobber, familie etc.: vinduskarmens@gmail.com